חזרה או תחנון

השאלה: שלום רב, אני מתפלל תפילת מנחה במניין בעבודה ואשר לעתים קרובות הזמן הקצוב לקיום התפילה אינו ברווח.
שאלתי היא במקרה והזמן קצר מה עדיף להתפלל תפילת חזרה או תחנון של מנחה.

תודה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 1:27:09 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

נראה שאם הזמן דוחק באמת, אפשר לומר שמונה עשרה וחזרה ולאחר מכן תחנון ללא ווידוי, (בלי י"ג מדות) מכיוון שעיקר התקנה הייתה רק לומר תחנון, וידוי תוקן מאוחר יותר.
אולם אם גם זה לא מספיק נראה שאפשר לומר שמונה עשרה כאשר החזן מתחיל בקול ומסיים בברכת הא-ל הקדוש, ובכך יוצא ידי חובת חזרת הש"ץ ולאחר מן יאמרו ווידוי ותחנון.