יעלה ויבוא

השאלה:

כבוד הרב שלום
כאשר ראש חודש חל בשבת, ומקבלים שבת מוקדם, האם בתפילת מעריב בערב שבת אומרים "יעלה ויבוא" על אף שבעצם מתפללים מעריב לפני השקיעה ועדיין לא ראש חודש.
תודה רבה, בשורות טובות

התשובה

הרב יעקב אריאל |

נראה שאומרים אף יעלה ויבוא מוקדם עם תפילת שבת.

השאלה יותר קשה כשר"ח חל יום ששי ולא בשבת. כאן יש תרתי דסתרי באמירת יעלה ויבוא בתפילת ערבית של שבת. ונראה שעדיף בשבת כזאת לא לקבל שבת מוקדם ולהתפלל ערבית מוקדמת. ואם אנוס לכך כגון חייל היוצא לסיור ולא יוכל להתפלל אח"כ - לא יאמר בערבית יעלה ויבוא אע"פ שעדיין לא 'יצא' ר"ח.