כוונה בתפילה

השאלה: שלום,
אני כבר כמה חודשים ב"ה חוזר בתשובה,וב"ה שולט במעשים שלי ומתרחק מיצר הרע כמה שאפשר בינתיים (שמירת שבת,שלוש תפילות כל יום,לומד גמרא והלכה כמעט כל יום),עד כאן הכל טוב ויפה.
אך אינני יכול לשלוט באופן תמידי במחשבותי,ובמיוחד בזמן התפילה יצר הרע תוקף אותי בעוונות שעשיתי ומזכיר לי אותם,וגורם לי למחשבות לא טהורות שאינני בכלל רוצה בהם ואני מרגיש שהנשמה שלי עוד פגועה ושיצר הרע מקטרג עלי.אני משתדל למלא את המחשבות שלי בדברים טובים ובמצוות אבל יצר הרע לא מרפה.

מה אפשר לעשות כדי לטהר את המחשבה להמרות שזה קשה?

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 1:53:21 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הסחת דעה בתפילה זה אמנם עצת היצר, ונראה שהדרך הטובה להתמודדות בכך היא על ידי תפילה מתוך סידור, ולא בעל פה. אלא מילה מילה מהכתב (כפי שאמר המגיד לב"י).

שנה טובה, חתימה טובה