כיוון התפילה

השאלה: שלום, מה הגמישות בכיוון התפילה בבית כנסת? אני שואל את זה כי שמתי לב שבבית כנסת רקנאטי הממוקם ברח´ סרוק בת"א המתפללים פונים לכיוון דרום עם נטיה קלה מערבה, במקום לכיוון מזרח כלומר ירושלימה. תודה מראש, רפאל

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 2:07:26 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אינני מתיחס לבית הכנסת שהוזכר מכיוון שאינני מכירו. אולם באופן כללי צריך להתפלל לכוון ירושלים (בת"א הכוונה מזרחה ומעט דרומה), ולכן יכוון אדם לכוון ירושלים אפילו בצידוד פנים, אבל לא יבלוט בין המתפללים.