כמה שאלות על שמע ועל תפילת עמידה

השאלה: שבוע טוב ומבורך,

יש לי שתי שאלות שאודה לכם מאד אם תוכלו להשיב עליהן:

א. בסידור לפני "שמע ישראל" כתוב בסוגריים "יחיד אומר: אל מלך נאמן". האם הכוונה היא שבתפילת יחיד, כשאין אנו בבית הכנסת, אנחנו לא אומרים "שמע ישראל"?
לא הבנתי במקום מה צריכים להגיד "אל מלך נאמן".

ב. שאלתי השניה היא היכן מסתיימת תפילת עלינו לשבח- האם במשפט "ועד זקנה אני הוא, ועד שיבה אני אסבול, אני עשיתי ואני אשא ואני אסבול ואמלט"?
באותו עניין, אשמח אם תוכלו להסביר לי את המשפט הזה שאינו ברור לי לגמרי.

תודה רבה ושנזכה רק לבשורות טובות!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 2:00:56 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. הכוונה היא על המילים "אל מלך נאמן", דהיינו היחיד אומר את שלושת המילים הללו, ואילו בתפילה בציבור אין אומרים אותם.
ב. תפילת עלינו מסתיימת "ד´ אחד ושמו אחד", לאחר מכן אלו תוספות.