כשירות ונקיות לתפילה

השאלה:

רציתי להבין באופן פרקטי, אם אשתי מותרת לי... ואנחנו מקיימים יחסים, מתי אני אומר קריאת שמע? לפני או אחרי? מן הסתם אחרי אני צריך להתלבש שוב, האם אני צריך ליטול ידיים לשם כך, והאם בבוקר אני צריך להתקלח לפני התפילה או שהנטילה מספיקה או שהנטילה לא קשורה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 11:34:43 AM

בס"ד

שלום וברכת ד´

עדיף לומר קריאת שמע לפני כן, אלא א"כ אתה בטוח שתוכל להגיד לאחר מכן.
לפני הברכה צריך להתלבש וליטול ידים.
לגבי תפילה - הלכתית אפשר להתפלל כל מי שנטל ידיו אחר התשמיש. אבל יש שנוהגים גם לטבול לפני התפילה, כדי להטהר ולהתעלות, אבל זו מעלה ולא לעיכובא.