לשאול גשמים

השאלה: האם התפילה "שלא תבוא לפניך תפילת עוברי דרכים לעניין הגשם"  שייכת גם בחו"ל..(נראה לי שלא)מחפש סמכות רבנית .בקיצור האם אני יכול להתפלל שלא ירד גשם בצרפת או איטליה מכייוון שאני מטייל שם השבוע?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 11:21:44 AM

בס"ד

שלום וברכת ד´

בשום מקום עוד לא התחילו לשאול גשמים רק לשבח, ועל כן בכל מקום אומרים "משיב הרוח ומוריד הגשם".
אם שאלתך שאתה רוצה שלא ירד גשם בצרפת, בינתיים עוד לא שאלו גשם בצרפת, כך שאתה יכול לומר בשומע תפילה מה שאתה רוצה.