מה הטעם להגבהת ספר תורה

השאלה:

א. מה הטעם להגבהת ספר תורה?
ב. כאשר קוראים בשני ספרים נהגו להגביה את שניהם, האם זה חובה?
ג. ראיתי פעם שהגביהו את שני הספרים יחד ממש - בו זמנית, האם זה נכון?
ד. ציבור שיש להם רק ספר תורה אחד וגוללים אותו ממקום למקום במקום להוציא שני ספרים, האם צריכים להגביה את הספר פעמים?

תודה רבה לכבוד הרב

התשובה

הרב יעקב אריאל |

א. הטעם הוא להראות גדולתה של תורה.
ב. כך נהגו.
ג. כנראה שזה נוצר מכך שהגביהו ספר שקראו בו כמנהג אשכנז שמגביהים אחרי הקריאה., ואת הספר השני כמנהג ספרד שנהגו להגביה אחר הקריאה.אך באמת לא ראוי לנהוג פעם כך ופעם כך. אם כי יש נוהגים להגביה פעמיים, לפני הקריאה כמנהג ספרד ואחריה כמנהג אשכנז
ד. כך נוהגים להגביה פעמיים.