מי רגלים בתפילה

השאלה:

בס"ד

מה צריך לעשות כאשר כאשר יוצא קצת מי רגלים באמצע התפילה/לימוד תורה ובכלל?
האם חובה ליטול ידיים ולברך אשר יצר?
האם מותר להתפלל או ללמוד תורה אחר כך?
האם צריך להפסיק באמצע שמונה עשרה לשם כך?

תודה רבה.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

פסק בשולחן ערוך אורח חיים סימן עח סעיף א:
היה קורא והתחילו מי רגליו שותתין על ברכיו, פוסק עד שיכלו המים, וחוזר לקרות, אפילו אם נפלו על בגדיו ויש בהם טופח על מנת להטפיח, כיון שהם מכוסים בבגדו. ואם נפלו מי רגלים בארץ, מרחיק מהם ד' אמות.
והרמ"א הגיה: או כשיעור שיתבאר לקמן סי' פ"ב או ממתין עד שיבלעו בקרקע (הר"י פ"ב דברכות). ואפילו שהה כדי לגמור את כולה, אינו צריך לחזור אלא למקום שפסק. הגה: וי"א דאם שהה כדי לגמור את כולה חוזר לראש, וכן עיקר, וכמו שכתבתי לעיל סי' ס"ה, ומשערין לפי הקורא.