מינוי חזן בבית ספר תיכון

השאלה:

שלום לכבוד הרב!
אני משמש כרב בי"ס תיכון במעלה אדומים. ב"ה רואים התקדמות והתחזקות בנוער הנפלא שלנו.
נשאלה שאלה לגבי חזנים שעולים להתפלל בתפילות, שהרבה פעמים לא עונים על הקריטריונים בהלכות סי נ"ג בשו"ע וכו (שיבוש קצת מילים, רקע משפחות מסורתיות ואי הקפדה על חלק מהדברים...) הדבר מחזק אצלם מאוד את החיבור לתפילה ולבית המדרש אולם טוענים הרבה מהצוות ומאברכי הכולל שהדבר בא ע"ח ההלכה והתפילה הראויה.

האם יש מקום לסמוך על דעות ראשונים ואחרונים מבוססות במקרה דנן, כדי לזכות את הילדים בתחושת שליחות וחיבור לתפילה?

אודה על מקורות.
תודה רבה ושנה טובה ומבורכת בעז"ה.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

חזן בימינו אינו צריך להוציא את הרבים ידי חובתם ולכן אין בעיה עקרונית בשיבושים ובאי ההתאמה, מה גם שאין המדובר בשליח ציבור קבוע אלא מזדמן.

וראוי כדי לתקן את הבעיות שהזכרת ללמוד עם הנערים את סימן נג ולעבור על התפילות ופירושן הפשוט כדי לקרב את דעתם לתפילה ולנדרש מחזן.