מניעת עליה מכהן שלא משתתף בהוצאות אחזקת בית הכנסת

השאלה:

שלום לכבוד הרב
האם מותר למנוע עליה מכהן שלא מוכן להשתתף בהוצאות אחזקת בית הכנסת?
במידה וכן, האם מותר למנוע ממנו עליה גם כאשר אין כהן אחר? מדובר במקרה שבו ברור מעל לספק סביר שלכהן יש יכולת כלכלית לעמוד בתשלום המבוקש.
בתודה ובברכת שנה טובה.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אי תשלום להוצאות ביהכנ"ס הוא בבחינת גזל.
אך צריכים להזהיר אותו שאם לא ישתתף כמו כולם בהוצאות לא יעלוהו לתורה, בתנאי שנוהל זה כולל את כל המתפללים. אם הזהירוהו כראוי הוא לא יוכל להסתמך על מצות 'וקדשתו' ולא לשלם הוצאות בית כנסת.ואין חובה להעלותו ראשון.