נוסח תפילה לאישה נשואה

השאלה:

שלום לכבוד הרב,
אני אישה מבית אשכנזי שנשואה לספרדי. בבית התפללתי בנוסח חב"ד, שדומה למדי לנוסח עדות המזרח, ועדיין שונה. בחגים וכו אני מתפללת ממחזור ספרדי, אך ביום חול ובשבת. אני מתפללת בעל-פה - בנוסח חב"ד שאני רגילה בו.
שאלתי היא: האם יש חשיבות לנוסח שאני מתפללת בו? האם אפשר להתפלל בנוסח חב"ד, עם ההלכות של הספרדים (למשל, שנשים לא מברכות בשם ומלכות בקריאת שמע)?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

בנושאים שאינם פוגעים בשלום הבית את יכולה להמשיך במנהגייך הקודמים אולם אם זה גורם לבלבול במשפחה או מבלבל את הילדים עדיף שתנהגי כמנהג בעלך.