סוגי תפילות

השאלה: בס"ד

שלום
יש לי שאלה בנושא סוגי תפילות האם יש הבדל בין תפילה ספונטנית לתפילה קבועה? הרי בשניהם אני מבקשת ומודה להקב"ה מה עדיף? האם אפשר להמיר תפילה קבוע בספונטנית?

בברכה תואם

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 3:40:10 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

תחילת התפילה הייתה ספונטנית, אולם לאחר זמן שראו שאין הכל יודעים תקנו לעשות תפילה מסודרת. נראה שלאחר מכן הייתה תקנה ואין לשנות. על כן ראוי להתפלל כפי התקנה, אולם תוך כדי תפילה אפשר להוסיף בקשות נוספות לכל ברכה את ברכתה. בדרך זו תהא תפילה קבועה ומאידך גם פרטית.