סליחות ותפילה

השאלה:

1)אם אני אומר את הסליחות אחרי עלות השחר אבל לפני הנץ החמה האם מותר לי לומר את כל ברכות השחר,ברכת על נטילת ידיים,ברכת אשר יצר,אלוקי נשמה,ברכות התורה,לברך על ציצית,להניח תפילין,לומר את הסליחות ולהתחיל את התפילה?

2)האם יש בתשובה לשאלה 1 הבדל בין אשכנזים לספרדים ובין אשכנזים לאשכנזים חסידיים?

אשמח לקבל תשובות מכבוד הרב ושיהיה לכבוד הרב יום טוב ושבת שלום

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1) ציצית, תפילין, וק"ש רק מזמן שיכיר את חברו, ברכות השחר יכול לברך, לגבי תפילת עמידה לכתחילה צריך להתפלל אחר הנץ. אך כאשר הזמן דוחק אפשר להתפלל עמידה גם לפני הנץ.
2) לא.