סליחות

השאלה: שלום וברכה,
ברצוני לשאול כמה שאלות בנושא הסליחות וחזרה בתשובה, אשמח לקבל עליהם תשובה!
1.רציתי לדעת כיצד אני יכולה לבקש סליחה בחודש אלול אם אני לא יודעת על מה בדיוק!? [כמובן שאני יודעת בבירור שעשיתי דברים לא טובים , וחטאתי..] אבל על מה ספציפית אני צריכה לבקש סליחה?
הרי זה קל לבקש סליחה על דברים שאתה לא ממש זוכר שעשית.כי לא באמת מתכוונים לסליחה אמיתית.!
2. איך אני אמורה לחזור בתשובה? מה אני צריכה לעשות!?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 8:22:03 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. לדבריך אינך זוכרת במהלך השנה האחרונה אפילו פעם אחת ש"חיפפת" בברכות, או קצת לשון הרע, קצת רכילות, גזל או אבק גזל ועוד. אם תקחי לך 1/2 שעה תשבי עם עט ונייר ותנסי להזכר על כל מה שעשית במשך השנה האחרונה, האם התפילות היו תמיד בכוונה, האם לא היו בעיות צניעות וכדו´. עוד יש להוסיף שהרמב"ם (הל´ תשובה פ"ז) אומר שיש לעשות תשובה גם ממדות רעות, כגון: כעס, קנאה, תאווה וכדו´. על כן אם אינך מלאך בודאי שיש על מה לעשות תשובה, כי אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא.
עוד יש להוסיף שהתשובה איננה רק מעשים אלא האם פעלנו כדי להגדיל את כבוד ד´ בעולם.

בברכת התורה והארץ
כתיבה וחתימה טובה