עלינו לשבח במנחה

השאלה: למה לא אומרים "ברכו את ה´ המבורך" לפני עלינו לשבח במנחה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 11:45:39 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

תקנת ברכו היא לפני קריאת שמע, במ"ב (סי´ נד ס"ק יג) כתב שאמירת ברכו את ד´ היא שיברכו ברכות קריאת שמע. במנחה אין קריאת שמע (כיון שק"ש היא רק בשכבך - בלילה, בקומך - בבוקר), על כן אין גם אמירת ברכו. ברכו שלאחר התפילה הוא בגלל שתוקנה לתפילה ויש שלא שמעו תקנו להם "ברכו" נוסף. אבל במנחה שאין בו קריאת שמע אין בו תקנת ברכו, ולכן גם לפני עלינו אין תקנה לומר "ברכו".