פלג המנחה ושקיעה בתפילה וסעודת שבת

השאלה:

1) אם אני מתפלל ערבית של ליל שבת כבר בפלג המנחה האם מותר להתחיל את הסעודה לפני השקיעה?

2) האם מותר לגמור את הסעודה לפני השקיעה?

3) האם צריך לומר קריאת שמע לפני ברכת הזמון והאם צריך לסיים את הסעודה בצאת הכוכבים?

4) אם אני מתפלל מנחה אחרי פלג המנחה האם מותר לקבל את השבת ולהתפלל ערבית לפני השקיעה?

5) אם אני מתפלל מנחה לפני פלג המנחה האם מותר לעשות קבלת שבת לפני פלג המנחה ולהתפלל ערבית בפלג המנחה?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1) מותר.
2) רצוי לאכול כזית אחרי צאה"כ. צריך לחזור ולקרוא קריאת שמע של ערבית במלואה מיד אחר צאת הכוכבים ולכל המאוחר לפני ברהמ"ז
4) בצבור מותר.
5) מותר (בקבלת שבת עצמה יש רק פרקי תהלים ופיוט) אבל אתה צריך לקבל שבת רק אחר פלג המנחה ואינך יכול לקבל שבת לפני כן.