פסוקי דזמרה בתפילת שחרית

השאלה: האם תפילת שחרית הכוללת ברכות הבוקר הנחת תפילין ,תפילת 18 ועלינו לשבח ללא פסוקי דזמרה נחשבת כשלמה ,כי לעיתים קרובות שאני כולל פסוקי הדזמרה התפילה לוקחת לי הרבה מאוד זמן וזה בעיה בבוקר-זה נחשב לחובה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 1:18:29 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

בודאי שזו חובה, וכמו כן ראיתי שלא הזכרת קריאת שמע שהיא בודאי מהתורה "בשכבך ובקומך". על כן בודאי אין מקום לדלג על קריאת שמע. וגם פסוקי דזמרא אין לדלג (אפשר לקצר ולומר ברוך שאמר, אשרי, כל הנשמה, ויברך וישתבח). אבל לא לומר כלל זה כנגד תקנת התפילה.

צום החמישי לששון ולשמחה