פרק שירה

השאלה:

שלום רב!
רציתי לשאול אם לקחתי על עצמי לומר פרק שירה 40 יום או נשמת כל חי (גם 40 יום) האם יש אפשרות לומר זאת כל שעה משעות היום?
ומדוע אסור לאישה בהריון לבקר בבית העלמין?
שאלה אחרונה: אני בהריון חודש שביעי וצמה תמיד ב"ה בתשעה באב באחד ההריונות הרגשתי מאוד גרוע, אם יקרה מצב שלא ארגיש טוב מה עושים?
תודה רבה

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 3:36:55 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. אם הכוונה בשעת הקבלה הייתה במשך היום אפשר לומר כל שעה משעות היום.
ב. אשה יכולה להיות בבית עלמין, רק שלא תהא קרובה לנפטרים, במרחק 2.4 מטר. המנהג שנשים לא מתקרבות לקברים יסודו בקבלה.
ג. כדאי ביום שבת לשתות הרבה נוזלים ובייחוד מיץ ענבים שנותן סוכר בדם, ולהתחיל לצום, אם במשך היום יהיו חלילה סחרחורות וכדו´ אפשר להפסיק את הצום.

לידה קלה ובריאה.