קדושה

השאלה: שלום וברכה לרב!
מה הכוונה בפסוק "ברוך כבוד ד' ממקומו". מה כל-כך מיוחד בתשבחה הזאתי. הלא ברור שכבוד ד' יותר גדול וברוך מהמקום שהוא שוכן.
אשמח אם תאיר את עיניי בקשר לשאלה זו.
תודה רבה! וישר כח
יונתן גורדון

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 11:58:43 PM
בס"ד

שלום לך יונתן הי"ו

בביאור המילה ממקומו בפסוק "ברוך כבוד ד' ממקומו" נחלקו המפרשים, וישנם שלשה ביאורים מרכזיים א. יב"ע בתרגומו הסביר שהכוונה היא לבית המקדש, דהיינו הקב"ה מתגלה ממקומו שהוא בית המקדש. ב. כפי מעלתו (מו"נ ח"א פ"ח) והרי זה כיחס השאלה מהמלה מדרגתו. ג. נפש החיים (ש"ג פ"ב) כשם שהמקום נותן מעמד לכל נוצר ואילולי המקום שום דבר לא יעמוד, והקב"ה הוא מקומו שהוא יוצר ומהווה הכל, ובלעדי מקומו אין דבר קיים בעולם.
אני מקווה שהסברתי לך את מעלת הפסוק ועוד הדברים צריכים ליבון והעמקה, אולם לפי המקורות שציינתי תוכל להמשיך ולהתפתח.

בברכה נאמנה