קטוע רגליים בעליה לתורה

השאלה:

האם מותר לעלות קטוע רגליים לתורה כאשר הנכה מאוד חשוב לו לעלות לתורה וגם לקורא( הוא יודע לקרוא בלי טעויות)?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ח תשרי תשע"ז 11:48

שלום

נפסק בשו"ע (אורח חיים סימן קמא סעיף א):

צריך לקרות  מעומד, ואפילו לסמוך עצמו לכותל או לעמוד אסור , אלא אם כן הוא בעל בשר.

וכבר פסק המשנה ברורה (ס"ק א) :
צריך לקרות מעומד - הקריאה שקורין בצבור וילפינן זה מדכתיב ואתה פה עמוד עמדי משמע אפילו הש"י המקרא למשה היה עומד כביכול וא"כ כ"ש שכל ישראל היו עומדין מפני אימת הקב"ה הנותן אותה ואמרינן עוד כשם שניתנה באימה כך אנו צריכין לנהוג בה באימה  ומ"מ בדיעבד שקראה מיושב יצא וא"צ לחזור ולקרות:

אך במקרה דנן שאין לו אפשרות אחרת ואין בדבר זילזול בכבוד הציבור ולכתחילה הדבר מותר

עיין בשו"ת במראה הבזק ז ג שכתב והרחיב בהתר לאדם המרותק לכיסא גלגלים לעלות לתורה ,