קריאת התורה- נער עם אוטיזם קל

השאלה:

לכ הגאון הרב אריאל שליטא
שלום רב,
אני נכה בארבעת הגפיים ובדיבור קשה. לפני שנה ורבע קבלתי הסמכה לרבנות. היום אני כותב ספר הלכות נכים. קבלתי שאלה על נער אוטיזם קל שמבקש לקררוא בתורה ביום שני וחמישי את ראשון אבל הוא אינו יודע לקרוא אלא הוא זוכר.
ראשית בקשתי לבדוק אם יש לו דעת.
נקודה שנייה, חשבתי אם הוא אומר את ראשון והעולה לתורה קורא לעצמו ואחכ ממשיכים לקרוא על הסדר, אולי דבר זה בסדר.
כיוון שהרב יודע את ההלכה אם בעל הקורא בשני וחמישי מדלג אין מחזירים אותו.
רציתי לשאול מה דעתו של הרב על הנקודה השנייה ומה ההלכה במקרה הזה?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אם קורא בע"פ ולא מתוך הכתב אינו יכול להיות בעל קורא.
אך אפשר לתת לו הרגשה טובה שיקרא ומישהו אחר יחזור על קריאתו מן הכתב