רכישה בשלושת השבועות- דחוף

השאלה: בס"ד
שלום כבוד הרב.
האם מותר לבצע רכישה של בגדים או של פלאפון חדש מחר בע"ה בלי נדר, או בזמן שלושת השבועות?
האם על פלאפון חדש צריך לברך שהחינו? יש צד של שמחה בדבר לדעתי...
מצטער שלא שאלתי את השאלה לפני כן, לא ידעתי שיש תכנון לבצע רכישה של משהו חדש כנראה מחר בע"ה בלי נדר.

כמו כן, רציתי לדעת האם שמיעת מוזיקה מהטלויזיה או מהרדיו נחשבת איסור?

תודה רבה וצום קל ומועיל בע"ה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 10:47:56 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

בני אשכנז אינם קונים דברים חדשים בשלשת השבועות, אלא א"כ זה פחות ערך (גרבים, ממחטות וכדו´) אבל בגדים חשובים לא קונים, אלא א"כ צריך לחתונה מיד אחר המועד, או שמא יש הפסד כספי גדול אם לא קונים כעת, אבל סתם קניות יש להשתדל לדחות אפילו שאין מברכים עליהם שהחיינו.

מוזיקה לשם הנאה אסור לשמוע, אבל אם שומעים תוך כדי איזה מילים אין חובה לרוץ לסגור את הרדיו.

צום הרביעי לששון ולשמחה