שאלת הגשמים

השאלה:

אינני מצליח להבין את עניין שאלת הגשמים.
אם מתחילים לבקש בשמיני עצרת לגשם "הזכרת גשמים" ואילו ב-ז´ חשוון מבקשים גשמים, הרי כל עניין הבקשה ב- ז´ בחשוון הוא בגלל תקנה של ימי המקדש ´כדי שיספיקו עוברי דרכים להגיע לביתם´, אך היום אנו לא במציאות הזו שהייתה במקדש מצד עוברי הדרכים, ואדרבה אנחנו זקוקים ממש לגשם???!!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 1:43:30 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

שאלתך כבר נשאלה על ידי הר"ן (תענית ב ע"א) והוא מסיק שהתקנה הייתה אפילו לאחר החרבן מכיוון שהיו עולים לרגל אפילו לאחר חרבן הבית, ולפי חלק מהראשונים גם כיום יש מצוות עליה לרגל, ועל כן תקנו באופן קבוע ז מרחשוון כיום הקבוע. ומכיוון שנקבע יום זה הרי זה מוחלט ואין לשנות.