''שומר'' בברכת המזון

השאלה: שמעתי לאחרונה שיש מושג שנקרא "שומר" בברכת המזון.
זה אומר שנגיד אני אוכל לחם ואני רוצכיפה ניהול שותה לקום לכמה דקות מהשולחן אז אני צריך למנות שומר שתפקידו להזכיר לי שעדיין לא ברכתי ושאני צריך עוד לברך.

רציתי לדעת מאיפה המנהג?והאם זה מנהג או חובה?

בתודה מראש
ישראל ש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 6:38:53 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לדעתי מה ששמעת זה להשאיר שומר שישמור על קביעות סעודה. דהיינו אדם שאוכל ויוצא ממקום אכילתו לדעת השו"ע צריך לברך שוב (אם יצא החוצה וחזר), אבל אם מניחים אדם שישמור קביעות אפשר לחזור ולהמשיך לאכול. כנראה שזה מה שאמרו לך שתשאיר אדם שישמור על קביעות סעודה. אין תפקידו להזכיר על ברכת המזון.