שינוי בתפילה

השאלה: שלום לכבוד הרב ,
האם יש לדעתך צורך לשנוי כזה בתפילת שמונה עשרה בתשע באב : http://www.kipa.co.il/jew/show.asp?id=29026

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 3:35:50 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לא ראיתי את התשובה שצורפה. אולם אינני רואה צורך לעשות שינויים בתפילה, שהרי ירושלים כעת אבלה מבלי בניה, שהרי בכל ירושלים בימי מועד וחג לא באים אלא מאות אלפי איש, אולם היכן הם כל בניה? וגם בקינות אנו אומרים יצאוני בני, הכוונה שרוב עם ישראל לא על אדמתו ולא בנחלתו ובודאי לא בירושלים, וירושלים חרבה מכיוון שעדיין לא נבנה המקדש, וכל מי שלא נבנה המקדש בימיו כאילו חרב. ועל כן כל אדם יכול להוסיף ולפרט בתפילה כפי רצונו, ולהסביר את הדברים כמתאימים לדורנו. ועל כן אינני רואה צורך בעשיית שינויים.