´´שמע´´ וברכות

השאלה: שלום כבוד הרב!
אמרו לי פעם שלקריאת שמע ולברכות יש פירוש לכל מילה ולפי זה צריך להיתכוון ומי שלא מתכוון בצורה של משמעות לכל מילה בשמע/ברכות לא יוצא לידי חובה. האם זה נכון? ואם כן אז מה המשמעות שעלי להיתכוון?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 2:52:02 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

באופן עקרוני מה שאמרו לך הוא נכון, שבקריאת שמע צריך לכוון כל מילה וגם באופן כללי. על כן צריך לכוון על אחדות ד´ ואהבתו. לגבי המילים הפרטיות כדי להתפלל מסידור עם פרוש (רנת ישראל, כתר מלכות ועו´) ולכוון למילים האמורות בפירוש.