תפילה

השאלה: אני בבוקר קם מאוחר ואז אני מאחר את המנינים ואז אני צריך ללכת לשכונה מעל שיש שם מנין מאחרים  שהוא ממש מהר ואני מרגיש כשאני מתפלל שזה זלזול בתפילה ואני מרגיש שעדיף לי להתפלל ביחיד בבית מאשר ללכת לשם. האם זה בסדר שאני לא הולך לשם ומתפלל בבית?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 1:59:50 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מכיוון שלפי חלק מהפוסקים תפילה בצבור היא עיקר התפילה, ומצוות קדוש השם בעשרה, על כן נראה שעדיף ללכת למניין אפילו שהוא ממהר ומקצר, ולא להתפלל בבית ביחיד. אם ממש אי אפשר להתפלל שם, יש ללכת לפחות לקדושה וברכו וקריאת התורה.