תפילה

השאלה: בס"ד
מלפני שנה לערך (הבר מצווה) התחלתי להאריך בתפילה בהתחלה בקטנה ואח"כ ואח"כ ממש ממש ארוך
תפילת 18 לוקחת לי בממוצע 35-50 ד´ ! אני מרגיש ממש קדושה ואחרי התפילה אני מרגיש שוואלה התפללתי אבל זה תוקע המשך יום או לילה נורמאלי (אם יוצא לי להתפלל ב23:00... למרות שאני משתדל שלא יצא כך) וגם אבא שלי עושה לי פרצופים (הוא גושניק) וגם נגיד אני עכשיו בחופש במין מסגרת שמשלבת לימוד ואח"כ פעליות חברתית ומדובר בתוכנית יקרה ויוצא שאם אני מתפלל בשמונה אני מסיים תפילה גג בתשע וארבעים-עשרה לעשר ואז אני מפסיד גם את הלימוד ובא ישר לפעילות וגם אולי גוזל את הורי
בתפילת שחרית ה18 זה לא כ"כ בעיה (אא"כ יש קריאת התורה) אבל בהמשך התפילה (שכמובן נאמרת ביחיד) וגם בתפילה שנאמרת עם כולם אז יש לי מן עלגות כזאת (גם כשאני אומר תהילים או קורא שמו"ת) ולוקח לי כל פס´ הרבבבה זמן
מה לעשות?
שבוע הבא אני במחנה איך אני עומד בקצב של כולם????
תודה בציפיה לגאולת הכלל והפרט
מאור

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 2:08:31 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

עצתי שתכוון בשלוש הברכות הראשונות, ובשאר הברכות תעשה ככל האדם. למרות שכנראה יש לך כוחות גדולם יותר, אבל כדי לא להיות שונה נסה ללכת בדרך זו.