תפילה

השאלה: שלום לך כבוד הרב!!
אני מתפלל שחרית מנחה וערבית כל יום ביחידות ולא בציבור....
רק ביום שבת ושישי אני מתפלל בציבור...
דודים שלי היו אצלי ואמרו לי שמה שאני עושה זה לא טוב אני עושה בשחרית וערבית ברכו את השם המבורך 3 פעמים יענו את כל מה שצריך להגיד ברכו ואז פעמיים ברוך....
אז הם אמרו לי שלא אומרים את זה בלי מנין ובנקום זה אומרים משהו אחר אבל הם לא אמרו לי מה...
שאני מתפלל ביחידות מה אני צריך להגיד בנקום "ברכו את השם המבורך"????

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 2:44:27 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יש בסידורים שמי שלא אמר ברכו כגון אנוס שלא יכול להתפלל בציבור, במקום ברכו אומר את הברייתא דלהלן:
אמר ר"ע בכל יום שחרית מלאך א´ פותח פיו ואומר ד´ מלך ד´ מלך ד´ ימלוך לעולם ועד, עד שמגיע לברכו, וכשמגיע לברכו חיה אחת עומדת ברקיע ושמה ישראל וחקוק על מצחה ישראל, עומדת באמצע הרקיע ואומרת ברכו את ד´ המבורך, וכל גדודי מעלה עונים ואומרי ברוך ד´ המבורך לעולם ועד".
ועיין כף החיים סי´ נ´ אות ט שכתב שבערבית אומרים זאת קודם אשר בדברו המעריב ערבים.