תפילה

השאלה:

יש לי 2 שאלות:
1.אני יודעת שיש קטעים בתפילה שאסור/מותר לדבר
האם בקטעים שמותר לדבר מותר לענות להודעה במחשב(מסנג´ר/אי סי קיו) או בפלאפון?
2.בשבת חתן ובעליה לתורה של בר-מצווה/חתונה מהו הזמן שבו קוראים בתורה ומה הנשים מחוייבות לעשות בזמן זה אם לוקחות חלק בתפילה כלומר מתפללות בעזרת נשים?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 6:37:11 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. באופן עקרוני אפשר, אולם בזמן התפילה נראה שהכל צריךלהיות סגור ואדם יתיחד עם קונו.
2. קוראים בתורה לאחר תפילת שחרית, לפני תפילת המוסף. הנשים מקשיבות לקריאת התורה כגברים. ברור שכאשר מתקיימת תפילה, גם הנשים חייבות בתפילה בעזרת נשים, והם מכבדים את הקב"ה בכך.