תפילה

השאלה: שלום,רציתי לשאול את הרב שאלה בעינין תפילה בציבור לבנות.
מכיוון שיצאנו לחופש יש מיניינים של תפילה (שחרית מנחה וערבית) של הסניף.
התפילה שלי היא קצת ארוכה ולכן גם שאני הולכת לתפילה במיניין לא יוצא לי כל-כך להתפלל עם המיניין באותו הקצב.
ועוד שאני מרגישה שאני מצליחה להתכוון יותר שאני מתפללת במקום שהוא שקט ורגוע מקום שאני נמצאת בו לבד.
מעבר לכל הסיבות הללו לפעמים אני פשוט יותר מתחברת לתפילה (בעיקר מנחה, שחרית אני יותר מסתדרת) שאני מתפללת לבד התפילה יותר נוגעת ונעשת לי יותר משמעותית.
למרות כל זה ידוע לי מאוד החשיבות של תפילה במיניין ולכן רציתי לשאול את הרב האם יכול להיות שיש עדיפות שאני יתפלל תפילת מנחה שהיא אינה במיניין או שלמרות כל זה חשיבות התפילה במיניין גדולה הרבה יותר ואין להפסיד זאת אם יש לי יכולת בכך.
תודה רבה רבה.
ויישר כח!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 11:52:13 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יישר כח על מאמציך להתפלל בציבור, וד´ ישלם שכרך הטוב. לשאלתך, אין אשה חייבת להתאמץ ולבוא לבית כנסת לתפילת מנחה, בייחוד כאשר בביתה היא מתפללת בצורה מרוממת יותר.