תפילה

השאלה: אני יהודי מסורתי שבתקופה האחרונה נתקרב לדת.
מאז ומתמיד הייתי מניח תפילין אך בזמן האחרון מתקרב יותר. אני מאוד רוצה להתחיל ללכת לבית כנסת אך כשאני הולך (עד עכשיו זה היה בעיקר בחגים) הייתי מובך כי אף פעם לא הייתי יודע מתי עומדים וכשיש תפילת עמידה עד איפה קוראים וכל הזמן הייתי כאילו סתם מתפלל... אפשר הסבר קצר על הנושא הזה? איך יודעים מתי עומדים? עד איפה קוראים?
תודה רבה.
אשריכם!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 11:56:33 PM
בס"ד

שלום לך וברכת ד´

שמחתי באומרים לי בית ד´ נלך, אינני יכול לפרט את כל הנושאים שכתבת שהרי רבים הם, על כן עצתי שתקח לך סידור מפורט כגון רינת ישראל (יש גם לעדות המזרח) וכמו כן יש סידור חדש של עם ישראל שבתוכו יש פרוט, וכן כדאי לעיין בספרו של הגרי"מ לאו שליט"א מעגלי החיים, שיש בו ג"כ הסבר לתפילה.