תפילה

השאלה: לימדונו ששליח ציבור חוזר על התפילה בכדי להוציא ידי חובה גם בזמננו אנשים שלא יצאו ידי חובתם כגון שלא יודעים או שלא כוונו באבות או שטעו בתפילתם.
מדי פעם מבקשים ממנו להיות חזן ואין לי בטחון שאני ער לכל חובות הש"צ לפחות בנושא הכוונות. שאלתי מה הן פעולות הכוונה שעל הש"צ לעשות כל מנת להוציא י"ח את האחרים: (כגון לכוון באבות, לכוון בכללות התפילה להוציא את הציבור י"ח , קדושה , קדיש, ) אשמח גם לקבל הפניה לספרות מתאימה.
תודה
יובל

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 8:22:46 PM

שלום וברכת ד´

העיקר לכוון להוציא את הציבור ידי חובה, ומלבד זאת כל הכוונות הרגילות של התפילה, כוונה המילים, כוונת הברכות ולפחות בברכת אבות.