תפילה בשפה זרה

השאלה: שלום ואפתח כמובן בישר כח על המפעל העצום.
מספר שאלות בנושא תפילה.
1. האם צריך להתפלל בעברית למרות שלא מבינים את המילים או שעדיף להתפלל באנגלית על מנת שנוכל להבין ולכוון בתפילה?
2. "שלא עשני גוי, עבד.." האם נשים צריכות לברך "גויה", "שפחה"?

תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 3:02:57 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. התפילה בעברית אפילו שלא מבינים היא מועלת, ואילו בשאר הלשונות אין להתפלל אם איננו מבין. ברור שאין ש"ץ מתפלל אלא בלשון הקודש, כמו כן אין יחיד מתפלל אלא לשון הקודש, ויש מקילים בתפילות קבועות גם ליחיד להתפלל בלשון הקודש. אבל בודאי שעדיף בעברית, ואם קשה יקח סידור שיש בו תרגום על הדף ואז יוכל להתפלל ולהבין.
2. נשים משנות "גויה" "שפחה" וכדומה, שהרי אין לומר שקרים בפני ד´.