תפילה הקול כאשר אין מניין

השאלה: עוד מעניני תפילה ..במניין שאני מתפלל לפעמים כשאין מניין הציבור החליט שבכל זאת יעמוד אדם ויקרא בקול את התפילה כולה כאילו יש מניין ..והם אמרו שכך מישהו המליץ להם ..טענתי שזו נחשבת תפילת יחיד ושכזאת ..כל אחד יתפלל בעצמו בקצב שלו ..ודבר כזה אפילו יכול להוות בעיה הלכתית ..מה דעת הרבנים ...תודה.

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ט טבת תשע"ז 10:56

שלום

נפסק בשולחן ערוך (אורח חיים סימן קא סעיף ב) "לא יתפלל בלבו לבד, אלא מחתך הדברים בשפתיו ומשמיע לאזניו בלחש, ולא ישמיע קולו; ואם אינו יכול לכוין בלחש, מותר להגביה קולו; וה"מ בינו לבין עצמו, אבל בצבור, אסור, דאתי למטרד צבורא. הגה: ואם משמיע קולו בביתו כשמתפלל, כדי שילמדו ממנו בני ביתו, מותר"
הרי למדנו שתפילת עמידה צריכה להיות בלחש כל אחד בעצמו ואין להתפלל בקול משום שמטריד את הציבור.

אכן כאשר יש צורך בדבר כגון הציבור לא יודע להתפלל , הרי אפשר להתפלל בקול והשאר  ילמדו ממנו דרך התפילה.