תפילה למען אח

השאלה: שלום לך כבוד הרב
אחי אתאיסט מוחלט, ובת זוגתו היא גויה. הם חפצים להתחתן...
אני ואשתי מתפללים כל יום למען אחי שיחזור בתשובה שלמה, ושיפרד מהזיווג הטמא הזה.

באתר רבנים ראינו שאנשים מבקשים מהרבנים שיתפללו למען אנשים מסויימים. הבעיה היא ששאלותיהן מתפרסמות שם ברבים, ואינני רוצים לפרסם ברבים את שמו של אחי, לכן פנינו אליך, כהודעה אישית...

האם נוכל לבקש ממך להתפלל למענו? במידה וכן, אכתוב את שמו. במידה ואינך נוהג לעשות זאת, אנא הדריכני מה עוד אוכל לעשות למען לעזור לאחי.

תודה רבה וכל טוב.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 12/30/2012 10:24:01 PM

בס"ד

שלום וברכת ד´

אינני יכול לייעץ לך יותר ממה שאתה עושה. אבל אולי כדאי לפנות לצדיקים גדולים שהם מפורסמים בצדקתם שיתפללו עליו ג"כ. אפשר לחשוב על הרבנים הגאונים: אבו חצירא, יורם אברג´יל, שמואל אליהו, חיים קנייבסקי, שלמה לוין כולם שליט"א (יש בודאי עוד שאיננם זוכר כרגע).