תפילה לפרנסה

השאלה: כתוב בגמרא : שמזונותיו של אדם לא תלויים במעשים אלא במזל, א"כ - האם יש עניין להתפלל על פרנסה, הרי לשנות מזל זה לא דבר של מה בכך, וא"כ - באמת התפילה שלנו שישתנה המזל ?
תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 10:19:40 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לא ידעתי על מימרא כזו שהפרנסה תלויה במזל, כתוב שהמזונות קצובים מראש השנה לראש השנה, אבל לא במזל אלא במעשה בני אדם, וככל שמתפללים יותר ועושים מעשי צדקה וחסד הפרנסה מגיעה ביתר קלות. המזל בישראל הוא לא נמצא, כפי שאמרו "אין מזל לישראל", מכיוון שישראל מעל המזל על ידי תפילה ומעשים טובים.