תפילה - קדיש\קדושה

השאלה: שלום רב,
במקרים רבים יוצא לי לסיים את תפילת העמידה לאחר הש"צ, ולכן אני מגיע למצב שהש"צ מתחיל קדושה או קדיש בעודני מתפלל.
האם אני צריך להזדרז בתפילתי ע"מ לענות עם הש"צ או שאני צריך להמשיך באותו הקצב?
לצורך העיניין אני ספרדי.
דבר דומה קורא לי בעלינו לשבח אבל אני מתאר לעצמי שזו פחות בעיה.
בקיצור, שאלתי היא מתי עוצרים ועונים מתי מזדרזים?
תודה רבה,
שחר

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 3:11:37 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מי שנמצא בתוך התפילה (לפני יהי לרצון) הרי שאינו צריך להזדרז אלא יתפלל את תפילתו כרגיל, ואפילו שעל ידי כך יפסיד את הקדושה. אולם אם רואה שאיננו מכוון אלא סתם מאריך בודאי שיקצר. אבל המתפלל מתוך כוונה אל לו לקצר.