תפילות "מי שברך" מחודשות

השאלה:

בתפילות "מי שברך" מחודשות כגון ליונתן פולרד או לנעדרי צה"ל ושבוייו או ביזכור לחללי צה"ל ועוד מופיע הנוסח "בעבור שאנו [או כל הקהל] מתפללים ...
וזאת במקום הנוסח המקובל "בעבור שנודר צדקה ..." אשמח לדעת מה מקורו של הנוסח החדש והאם זה נוסח ראוי?

אציין גם שראיתי בספר בשם הרב סולובייציק שהתנגד לנוסח זה בנימוק שמשמעות נוסח זה היא שאנו מבקשים שתפילתנו תיענה בזכות זה שאנו מתפללים וזה בכלל עיון תפילה אסור שפירש רש"י שסומך על תפילתו שתהיה נשמעת

התשובה

הרב יעקב אריאל |

איני יודע את מקור הנוסח אבל משמעו תפילה נוספת על אותו מבוקש.
נוסח דומה מופיע בפירושי סידור התפילה לרוקח (]עב[ נפילת אפים עמוד תד): "אלא יהי רצון מלפניך שתהא תפילתינו שאנו מתפללים לפניך לרצון, ותחשב לפניך כפרים וכבשים (ו)כאילו הקרבנו אותם על גבי המזבח ותרצינו".