תפילין

השאלה: שלום,
אולי זה ישמע קצת מוזר אבל המשפחה שלי דתיה אבל אבא שלי לא מניח תפילין.
כשהוא הוא היה בר מצוה (ככה הוא מספר) אז הוא הניח וכנראה שמתי שהוא הוא פשוט הפסיק!
חוץ מזה לאבא שלי קשה לקום בבוקר, ויכול להיות שזאת אחת מהסיבות לזה שהוא לא מניח תפילין.
בגלל שאני יודע את חומרת העיניין הייתי רוצה לבקש את עזרתך!
לא נעים לי לבוא אליו ולהגיד לו אבא זה עבירה לא להניח תפילין .
אז חשבתי על רעיון:
אבא שלי אוהב מטוסים, אז אני רוצה לשלוח לו לאימייל מכתב בשם כמו" המטוס ה... בעולם"
הוא יסתקרן ויכנס ואז בפנים יהיה רשום משהו על חשיבות התפילין!
הייתי רוצה לבקש איזה דף שמסביר ממש את חשיבות העיניין, משהו שיגרום לו להניח .
אולי משהו שיגיד שעל כל יום שלא מניחים יש שנה בגיהנום חס וחלילה ! או כל דף דומה!
הייתי רוצה שתחזור אליי מהר בתשובה כי פעם כבר שאלתי שאלה ולא עניתם לי עלייה!
בברכת שבת שלום: יאיר ח.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 1:28:14 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אני רואה שאתה מאד רוצה לטובת אביך, אולם לדעתי לא זו הדרך ללכת בה. מכיוון שאתה בנו אתה מצווה גם בכבודו, ועל כן יש הנחיות כיצד בן יכול להעיר לאביו אפילו אם הוא עובר על דברי תורה. בצורה מנומסת ומכובדת לא כהתרסה ושנות גהנום (שגם אתה לא יודע ולא מבין בכך).
עצתי כדי להקל מעליך את העומס הרגשי היא שתפנה ליהודי הקרוב לאביך (אם אפשר רב, חבר, תלמיד חכם) שהוא ידבר עם אביך. אל תהיה צד בנושא, בדרך כלל כל מה שתעשה אתה חלילה יכול להפגע. על כן תן לאחרים שיעשו את הדברים בצנעה ולא בפרסום, ומתוך רגישות לכבודו של אביך.

חודש טוב ומבורך

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמחי