תפילת יחיד

השאלה: בס"ד
שלום כבוד הרב!
אני עוד מעט בן 14 ואני נער מתחזק. בחנוכה אני מתפלל תפילת שחרית במלואה לבדי. יש לי 3 שאלות לגבי התפילה:
1) האם רק אחרי ´זמן טלית ותפילין´ ניתן להניח תפילין ולהתעטף בציצית? לפני הזמן הזה אי אפשר? בעיר שלי הזמן הזה זה בערך 5:55.
2) האם צריך לקרוא ביחיד את ´יהודה בן תימא אומר...´ לפני הקדיש הראשון בתפילה ולפני ´הודו´? בסידור זה כתוב בקטן ותמיד התלבטתי אם לומר את זה או לא או שזה רק מן ´הקדמה´ לקדיש במניין.
3) ב´הלל´, בקטעים שהחזן קורא משפט מסוים והקהל חוזר, קוראים אותו פסוק רק פעם אחת נכון? כמו ´אודך כי עניתני ותהי לי לישועה´, ´אבן מאסו הבונים הייתה לראש פינה´.. אני קורא רק פעם אחת אותו פסוק, אני עושה בסדר?
תודה מראש על התשובות!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 10:27:15 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. נכון.
2. לכתחילה יש לומר, אבל כשאין זמן אפשר להתחיל עם הצבור.
3. בפסוקים שהזכרת, יש לכפול את הפסוק עצמו, דהיינו לאומרו פעמיים בסך הכל.