תפילת לחש ארוכה והרחקות בנידה

השאלה:

שלום רב
יש לי שתי שאלות:

1. לאחרונה, בעקבות סדרת שיעורים של הרב יהושע שפירא, אני מתפלל ב"ה הרבה יותר טוב וגם הרבה יותר לאט. קורה הרבה פעמים שאני מסיים את התפילה בלחש בשחרית כאשר הקהל כבר קרוב ל"עלינו" וכד.

אני שואל: האם עליי להפסיק את תפילתי בלחש בעת ברכת כוהנים, בעת י"ג מידות, בעת כל קדיש, בעת קידושא דסידרא? וכאשר אני מסיים: האם עליי להשלים את הכל, והכל לפי הסדר שבסידור, או שיש עדיפות להגיד כמה דברים ביחד עם הקהל, כגון "עלינו" או קידושא דסידרא?

2. ידיד חילוני שלי נרשם לנישואים ברבנות ברמת גן. הוא מספר שהדריכו את כלתו שלא לישון עם בעלה לעתיד בעת נידתה. מעבר לעובדה שיש להניח שלצערינו הם לא יעשו כהדרכה זו, לי זכור שלא למדתי כך: מספיק להפריד את המיטות. מדוע הודרכו כך?

רוב תודות

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1.בעת תפילתך בקדושה וברכת כהנים תקשיב ולא תענה. לאחר סיומה תצטרף לציבור ותסיים את התפילה עמו ותשלים את שהחסרת.
2. כנראה שנמסרו לך דברים לא מדויקים