תפילת נשים

השאלה: בס"ד
לכבוד הרב שלום וברכה,
ברצוני להתחיל להתפלל (אני חילונית) ואין לי מושג איך נשים מתפללות, כלומר,אילו ספרים עליי לרכוש על מנת להתחיל להתפלל?היכן?אילו תפילות?באילו שעות?וכו´..
אשמח לתשובה מהירה בכדי שאוכל להתחיל בהקדם האפשרי

ועוד שאלה: מצאתי בביתי ספר שאלות ותשובות-אשר בנחל של ברסלב ורציתי לדעת אם הוא כמו אגרות הקודש של הרבי מיליובביטש? ששואלים שאלה מכניסים לספר וכתוב שם רמז או עצה?
תודה ושבוע מבורך

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 10:17:30 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אינני יודע אם את מבנות אשכנז או ספרד. הספרדיות הנוהגת כדעת הגר"מ אליהו זצ"ל מתפללות את כל התפילה כסדר, ואילו הנוהגות כדעת הגרע"י שליט"א לא מברכות ברכות ק"ש. יש ספר ילקוט יוסף לאשה ולבת שבו פרוט הדינים לפי מנהגו. לבני אשכנז כדאי לפסוק לפי הספר הליכות ביתה או לפי הספר התפילה כהלכה.

אין להשתמש בספר כרמזים לתשובות והנהגות, יש להתפלל לקב"ה שיענה ויתן לכל אדם דעת וחכמה לעשות את הישר בעיני אלוקים ואדם.