תפילת עמידה

השאלה: שלום רב,

אני מתפללת כל בוקר ברכות השחר ברכת התורה, שמע ישראל, תפילת עמידה ועלינו לשבח.

השאלה שלי אם צריכים להתפנות באמצע התפילה מה עלי לעשות (בעיקר בין שמע ישראל לתפילת עמידה כי הבנתי שאסור להפסיק בין לבין).

אני לא מתפללת את כל תפילת שחרית (גם כי אני לא ממש יודעת וגם מחוסר זמן) האם מה שכתבתי למעלה מוציא אותי מידי חובה של תפילה ביום?

עוד שאלה קטנה, אני חוזרת בתשובה ואמא לשני קטנים האם יש מקום בירושלים שיכול ללמד אותי קצת יותר לגבי תפילה, הלכות, מנהגים וכדומה.

תודה מראש,

ליאורה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/13/2013 11:43:29 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אדם צריך להכין עצמו לתפילה, ופרושו שהוא צריך להתפנות היטב לפני התפילה. וברור שאדם בריא אם הוא מתפנה קודם התפילה לא יצטרך בזמן התפילה. בכל אופן אם קרה מקרה באמצע ק"ש, יתפנה בין הפרקים, ולאחר מכן ימשיך, ויש מי שאומר שאם התעכבות לשירותים היא בזמן שיכול לגמור הכל, אזי הוא צריך להתחילה מתחילת קריאת שמע.
בכל אופן יש להתכונן היטב לפני התפילה ולנקות את הגוף מכל מיני דברים שאינם נקיים.