א´´י לעם ישראל

השאלה: שלום...
כתוב בתורה שה´ אמר לאברהם אבינו שהוא ירבה את זרעו...וגם שארץ ישראל תהיה שייכת לו..ונולד לו בן ושמו ישמעאל..אם כך יכול להתפרש מזה כי הארץ שלנו א"י שייכת לנו ולערבים..(ישמעאל) ודבר שני איפה כתוב בתורה שא"י שייכת לעם ישראל ולא לערבים בני ישמעאל אם ישמעאל גם הוא בנו של אברהם אבינו למה לו לא מגיע?
תודה רבה...

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 4:36:17 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

התורה אמרה כי ביצחק יקרא לך זרע, ורק יצחק הוא הזרע הנבחר של אברהם, לישמעאל הוא נתן מתנות כפי שהתורה אמרה ואותו הוא שילח מעל פניו, לגרשו לארץ אחרת.

מועדים לשמחה