אבל כבר הוצאתי את השסק

השאלה: שלום רציתי שתגידו י מה לעשות עם השסק אחרי שכבר הוצאתי אותו מהמחסן כמושכתבתי בשאלה הזאת:

תוכן השאלה
שלום כבוד הרב
היום (כ"ח אלול)עקרתי מהאדמה שתיל שסק בגודל 10 ס"מ עם גוש אדמה ושתלתי אותו בתוך המחסן שלנו בתוך דלי ושמתי את הדלי בחוץ.
האם עברתי על איסור ומה לעשות עם השתיל ?

ברשותך עוד שאלה יש לי 3 שתילים קטנים כ10 ס"מ של שסק ועוד שתיל גדול של תאנה, הם נמצאים בחוץ, כיצד עלי להשקות אותם בשמיטה?(כיצד צריך להשקות גם קקטוסים?)

תודה רבה רבה שנה טובה וכתיבה וחתימה טובה!!

תוכן התשובה
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. לעניין השסק לא עברת על איסור. וכעת ישאר השתיל בתוך המחסן עד אחר השביעית. אפשר להעביר למחסן דומה על ידי עיטוף.
ב. אפשר להשקות בכמות הנדרשת להם לצורך גדילתם. אין צורך לדקדק במיליליטר אולם צריך לתת באופן כללי את הכמות הנדרשת בלבד.

בברכת חתימה טובה
***** *******
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון
התשובה התקבלה מרבני מכון התורה והארץ
בתאריך ד´ תשרי ה´תשס"ח

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 5:46:56 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם נעשת כבר הוצאה לחוץ אין לעקרו, אפשר להניחו במקומו. אינני יודע אם הדלי נקוב או לא, נא לפרט.