אחיזה בארץ-חברון

השאלה: רציתי לשאול לגבי מה שקרה בחברון בשבוע שעבר,
אני יודעת שהאחזות בארץ היא מצווה מאוד חשובה,ואני באמת מאמינה שצריך להילחם עליה בדורנו,
אבל מה שקורה בפינויים כמו מה שקרה "בבית השלום" בחברון,זו לא מצוה הבאה בידי עבירה??
הרי הפינוי כל כך אלים וגורם לשנאה בנינו לבין השמאלנים,וחוץ מזה שיש המון בעיותיות עם זה שבנות באות לשם...
האם לא עדיף פשוט לוותר על מאבקים קטנים אלו,ולנסות לנצח במלחמה היותר כללית על א"י???
האם זה באמת הכרחי להיגר לכאלו מאבקים שלא רק שלא מביאים תועלת,אלא מזיקים הרבה יותר?!?

מקווה לתשובה,
עדי אברג´ל,אבני חפץ.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 4:54:38 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אינני רוצה להגרר לפרוט האירועים בבית השלום, אולם העקרונות שצריכים להנחות אותנו הם שתיים. א. אין למסור חלקים בארץ ישראל. ב. אין לפלג את עם ישראל. כיצד מיישבים את שני העקרונות הללו ביחד, כאן צריך הרבה לימוד. דהיינו אין מצב שמוציאים יהודי/ה מהבית והדבר עובר בצורה חלקה, אלא כל יהודי צריך להראות את חיבתו לארץ הקודש, ועל כן איננו יכול לעזוב וללכת, אם מישהו רוצה להוציאו בכח הוא יעשה זאת, אולם יהודי לא קם והולך מארץ ישראל, אם אין סיבה שמכריחה אותו לעשות כן, ויתכן שיהודי שקם והולך סתם מראה שחשיבות ארץ ישראל איננה כמקום עבודה, שהרי על כל מקום עבודה שמפטרים את העובדים הם יוצאים להפגנות וכדו´, וזה בדבר שאפשר לחזור לעבוד במקום אחר, וארץ ישראל יש רק אחת, ועל כן אין כל מקום לחשוב על ויתורים. ב. יהודי לא מרים יד על יהודי בכל מקרה, זה דבר לא פחות מסוכן מכל מחשבת חלוקת הארץ, ועל כן אין שום רשות להרים יד איש על רעהו, אפשר להתבצר להתחפר אבל לעולם לא להרים יד או לזרוק אבנים על יהודי אחר.
אלו עיקרי הדברים, בפרטי הפרשיות אינני בקי ואינני יכול לענות עליהם, ומכיוון שאינני מאמין לאמצעי התקשורת, אינני יכול לענות, עד שאדע את פרטי העניין.