ארץ ישראל

השאלה:

שלום!!
א.מה השאיפה שתהיה בארץ ישראל?ז"א הרי אנחנו נלחמים על השטחים בארץ אבל עד איפה?עד איזה גבול?איך אפשר לדעת מה מגיע לעמ"י ומה לא?
ב.האם מותר לשנוא גויים?ומותר לקלל אותם? במיוחד ערבים כי אני מקללת אותם הרבה-זה אסור?!
אשמח לקבל תשובה מהירה...תודה רבה!!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 6:25:46 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. כל מה שקודש בקדושת ארץ ישראל כמפורש בתורה בפרשת מסעי (לפחות) הם ארץ ישראל שעליה נאמר שלא נעזבנה ביד אומה מאומות העולם.
ב. אסור לשנוא אף אדם בעולם, אלא א"כ הוא עבריין מפורסם ומחטיא אחרים, ולכן אין כל היתר לקלל, דבר שגם גורם למדות רעות בנפש, אפשר לשנוא מצד עצם העניין אבל לא מצד האנשים.