בית המקדש

השאלה:

שלום כבוד הרב,
אני חדריכה של שבט מעפילים בבני עקיבא (כיתה ז´) וחניכה שלי הפנתה אלי שאלה שהבטחתי לה לבדוק את התשובה...
היא אמרה שאנחנו מאמינים שאנחנו צריכים לעשות את כל ההשתדלות שיבנה בית המקדש ושהגאולה תבוא...
אז למה אנחנו לא בונים את בית המקש וזה יהיה ההשתדלות שלנו? איך אנחנו יודעים שאנחנו לא מוכנים עדיין לקבל את בית המקדש?
תודה רבה וכל הכבוד=)
שנזכה לגאולה שלמה במהרה בימינו..

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 5:07:21 AM

בס"ד

שלום וברכת ד´

הרמב"ם מונה את בניית בית המקדש כמצווה, ואנו צריכים ללמוד לדעת ולהבין את פרטי המצוה, ולהיות מוכנים לבנייה לכישתאפשר, בינתיים מהלכים שם זדים, ואין נותנים לבנות, ועל כן צריך להתכונן לשכנע ולפעול לבניית המקדש במהרה.